Vad jag önskar alla sångare visste - bakom kulisserna på Sångstegen 2018

Jag har under rätt lång tid funderat på hur jag ska kunna omvandla min kunskap till en tjänst som går att ta del av online. Det fina med internetbaserade tjänster är att fler kan ta del till ett lägre pris än vad det skulle kosta med fysiska träffar som sånglektioner och kurser. 

På just sånglektioner känner jag ofta att jag skulle vilja hinna gå igenom så mycket mer än vad som får plats på 50 minuter. Tiden går ju dessutom fort när man har roligt, så det kan ibland kännas riktigt tajt med tid ;)

Vad jag önskar alla sångare visste

Att ha koll på hur rösten fungerar och känna till viktiga principer om sångteknik är verkligen något jag önskar att alla sångare hade! Det finns så otroligt mycket förutfattade meningar och myter kring rösten, och jag ser att detta på många sätt håller människor tillbaka från att utvecklas som sångare. Däribland är den statiska synen på rösten den vanligaste. På något vis måste man ju ändå tro att det går att bli bättre eftersom man betalar för en sånglektion, men ändå är det många som känner att de är fast med den röst de ”föddes med”.

En värld av möljigheter

När vi förstår hur rösten fungerar så öppnar sig istället en värld av möjligheter! Bland de jag möter har jag så många gånger har jag sett hur en bättre kunskap om rösten gör att synen på den egna rösten skiftar; från att mest se begränsningar börjar man istället se fler möjligheter. Det är en otroligt viktig komponent eftersom att det är enklare att hämta energi och motivation till att öva från en positiv inställning. Uppgivenhet är inte en källa till inspiration att öva…

För såklart måste vi öva om vi vill bli bättre, och bara för att man har bra med kunskap och konkreta verktyg blir inte allt lätt som en plätt. När man jobbar med att utveckla sin sångteknik kan vissa saker absolut gå otroligt fort, men med stor sannolikhet stöter man också på saker som tar mycket tid och arbete att lära sig. Men, allt går! Och med en bra grund att stå på kan man komma hur långt som helst.

Sångstegen 2018

Det är med stor glädje jag nu lanserar min nya onlinekurs Sångstegen 2018! Tanken med kursen är att den ska bli den stabila grunden du kan stå på som sångare. Under 30 mejlbaserade lektioner går vi igenom hur rösten hänger ihop och de allra viktigaste principerna om sångteknik så att du kan börja navigera i din egen röst. Vi går igenom röstens anatomi, andning & stöd, röstens klangtyper (funktioner), färgning av dessa klangtyper och övningsteknik.

Därefter öppnar en Facebook-grupp där jag kommer hålla 5 stycken utbildande livesändningar. Innehållet i dessa kommer baseras på era frågor, så att ni får ytterligare fördjupning och så att inget ska kännas oklart. Jag vill helt enkelt inte lämna några frågetecken efter de 30 lektionerna. Fler fördelar med gruppen är att man får connecta med andra sångintresserade och ett ställe att hämta motivation och pepp!

Vill du veta mer?

Klicka här för att läsa mer om Sångstegen 2018.