Öva sång med karaokebakgrunder

Många jag träffar beklagar sig över att de själva inte kan kompa sig själva på något instrument när de övar sång. Det är ju självklart trevlig att själv kunna kompa, men som tur finns en fantastisk lösning för dig som inte kan det: karaokebakgrunder! Även för dig som kan kompa kan det vara trevligt att kunna släppa instrumentet och fokusera helt på sången ibland.


Sök på Spotify & Youtube

Både Spotify och Youtube kryllar av karaokeversioner som du kan sjunga till. Sök helt enkelt på låttiteln + karaoke, t ex "Proud Mary karaoke". För internationellt kända låtar finns i princip alltid karaokebakgrunder, medan det kan vara svårare att hitta för svenska eller mindre kända låtar. Om du inte hittar något när du söker kan du prova att istället söka på låttiteln + instrumental då vissa låtar har det namnet istället.


Ändra tonart & tempo

Behöver du öva i en annan tonart eller tempo så kan du använda dig av appen Amazing Slow Downer. Den är verkligen amazing då du via den kan ändra tempo på låtar från Spotify! Det funkar även för låtfiler du har i din telefon. I gratisversionen får du tillgång till låtens första 30 sekunder, och för att få tillgång till hela låten måste du köpa appen för dryga hundralappen. Väl värt pengarna enligt mig!


Mer hjälp?

Tycker du det är svårt att hitta karaokebakgrunder på Spotify eller Youtube? För dig har jag skrivit ihop en tydlig guide som du kan ladda ner.


Ladda ner gratis PDF 

Få en utförlig tydlig guide för hur du hittar karaokebakgrunder: