Sångkartan

Säg hejdå till begränsningarna i din röst och kliv in i en värld av nya möjligheter

Du kan också!

din röst är inte "som den är"

Jag vet att det är jobbigt när...

Du inte kan sjunga din favoritlåt som du vill.

Rösten spricker på den där höga tonen.

Du känner glappet mellan dom stora känslorna du vill förmedla med din sång och vad du faktiskt kan få fram med din röst.

Du känner att din röst inte funkar till dom genres du vill sjunga.

Du känner dig låst vid din körstämma och känner inte att det är du som har kontrollen.

Men du behöver inte ha det så.

Din röst kan skapa alla sound, är till för dom genres du vill sjunga och ryms inte i någon liten box med etikett. När du lär dig röstens principer öppnar sig en värld av nya möjligheter för dig att sjunga som du vill.

Jag visar dig hur i Sångkartan.

Få en karta över din röst

så du kan sjunga på det sätt du vill!

Många tror att man föds med en viss röst som inte går att ändra.
Men verkligheten ser snarare ut såhär:

med hjälp av klangtyperna ritar vi upp kartan & vägbeskrivningen till det du söker

Vad mina kunder säger om klangtyperna:

Vad kan du förvänta dig?

Klangtyperna och hur du använder dom - som jag lär ut det - ger dig verktygen att:

Kunna sjunga på det sätt som du vill: starkt, luftigt, vasst, mjukt eller något annat - så du kan uttrycka det du vill, när du vill, i dom genres du vill. Hej kreativ frihet!

Känna att du har tillgång till hela din röst: Höga och låga toner, i olika volymer och med olika sound. En workshop med alla mina bästa tips för höga toner ingår dessutom som bonus.

Kunna lösa problem som uppstår: Du kanske bara behöver lite mer twang, vrida vokalen eller lägga på mer metall för att lösa tonen du har problem med - lösningen behöver inte vara långt bort!

Kunna förstå & prata om din röst: Säg hej till klarheten som kommer med att få ett språk för din röst, så du kan identifiera vad du och andra gör, och vart du vill nå.

Kunna öva effektivt: Lär dig exakt hur du ska öva för att ta dig dit du vill, steg för steg. Ingen mer förvirring!

Lovar jag guld & gröna skogar?

vad är faktiskt möjligt för dig?

Undrar du om allt jag skriver på den här sidan verkligen är möjligt för dig? Verkar det lite för otroligt?

Bara av att titta på lektionerna och förstå hur din röst fungerar kommer du uppleva positiva förändringar och få en ny syn på din röst. För att praktiskt kunna utföra dom saker du vill kunna behärska, som att sjunga med ett nytt sound, behöver du lägga tid på att öva upp dina färdigheter.

Hur lång tid tar det då? Allt beror på din unika situation: var du är i din process och hur du använder rösten idag, hur noga du följer instruktionerna och om du gör något större fel just nu (=mer dramatiska resultat när du väl gör rätt).

Vissa saker kommer klicka snabbt, och andra kommer ta tid - och båda är helt okej. Det mönster jag sett genom åren är att resan att utveckla sin röst är mycket olinjär. Vissa saker blir man gradvis bättre på och andra saker känns omöjliga tills man plötsligt kan dom.

De är just därför kunskapen om rösten, och kartan över våra sound, är helt ovärderlig att ha - så du slipper känna att du tappar bort dig och istället känner att du förstår vad som händer och vet vad som är nästa steg att ta.

Hur funkar sångkartan?

tydliga videolektioner
med genomgånar av övningarna steg för steg
detaljerade övningsscheman så du vet hur du ska omsätta kunskapen i praktiken
nedladdningsbara guider  & kursloggbok som ger dig bättre koll under kursen
Obegränsad tillgång till allt material: gör i din egen takt och repetera när du vill

Du får allt du behöver:

lär dig hur rösten fungerar, så du kan jobba med och inte emot din röst
en uppsjö konkreta verktyg för att hitta sounden du söker
kunskapen att kunna anpassa verktygen efter dig
lär dig öva effektivt - så du faktiskt får resultat!

Kursen passar dig som:

Har gått Sångsprinten, eller känner att du har koll på andning och stöd sen tidigare, alternativt är mest peppad att börja med Sångkartan. För maximala resultat rekommenderar jag att du kombinerar övningarna i Sångkartan med övningarna från Sångsprinten, oavsett tidigare kunskap. En sammanfattning av dom viktigaste övningarna från Sångsprinten finns med i Sångkartan. I kassan får du ett erbjudande på Sångsprinten som du med fördel kan lägga till i ditt köp. För mer information, läs under frågor och svar.

Är redo att öva för att få resultaten du längtar efter. Kursen ger dig verktygen.

Har någon typ av sångvana. Om du är total nybörjare kan informationen i kursen kännas överväldigande.

Är över 18 år. Är du förälder och vill köpa till ditt barn/ungdom? Läs mer under frågor och svar.

anmäl dig nu

modulernas innehåll

Modul 1

Grunderna

Ta första stegen på din nya resa genom att lära dig hur din röst fungerar och vad sångteknik går ut på. Du får direkt bättre koll på ditt instrument och lär dig justera grundinställningarna så du inte skapar onödiga hinder för dig själv.

Twang är nya esset i rockärmen, särskilt om du haft problem med heshet eller om du längtar efter mer volym!

Modul 2

Kartan över din röst

Din röst är inte statisk, utan har många inbyggda sound som är tillgängliga för dig att utveckla - oavsett var du är idag!

Här lär du dig klangtyperna utifrån metoden CVT/Komplett sångteknik, så du kan hitta mer styrka och power, ett mjukare och luftigare sound - och allt där emellan. Du kommer få mängder med AHA-upplevelser och en helt ny syn på din röst.

Modul 3

Identifiera & variera

Här får du lär dig att identifiera klangtyperna i din egen och andras röster, samt vilka olika varianter som finns av respektive klangtyp.

Vi går igenom andra termer (huvudklang, bröstklang, belting, falsett), vad som vanligtvis menas och hur dom korrelerar med CVTs termer. Du får en klarare bild av din egen röst och blir rustad att förstå vad man pratar om (och inte) i sångsammanhang.

Modul 4

Navigera i sångkartan

Visst är det kul med en karta - men du behöver också kunna ta dig dit du vill i din röst - helst automatiskt, eller hur? Här får du en steg för steg-metod för att lära din röst att hitta dit du vill, när du vill.

Lär dig hur du byter mellan olika sound, navigerar kring skarven och hur du hittar tillbaka till det sound du vill sjunga med helt automatiskt. När du förstår precis hur du ska öva blir du ostoppbar.

Modul 5

Krydda tonen

Dags för dekorationen på tonen! Lär dig vilka möjligheter som finns för att ytterligare förändra ditt sound med hjälp av klangfärger.

Du får också en introduktion till röstens effekter (t ex vibrato, growl, grunt) och allt du behöver veta för att kunna experimentera på egen hand. (Du får inte lära dig verktygen för alla effekter - det skulle bli en lång kurs!)

kommer

+ Alla kommande uppdateringar av kursen

Som deltagare kommer du få tillgång till alla kommande uppdateringar som görs framöver!

Mitt mål är att du ska gå från att tänka att du är fel eller obegåvad när något inte fungerar som du vill, till att förstå att du bara gör fel - och har kunskapen att ändra på det.

anmäl dig nu

bonusar som ingår:

bonus 1

Hell yes-klubben

Obegränsat medlemskap i Hell yes-klubben där du kan ställa frågor, få pepp och connecta med andra deltagare.

bonus 2

Älska höga toner

Vem längtar inte efter att kunna få till de höga tonerna? Jag delar med mig av alla mina tips & tricks för höga toner i denna workshop.
(Värde 390:-)

"Har lärt mig ta högre toner utan att det river i halsen"

När jag gick med i kursen så kände jag inledningsvis att jag inte hade större koll eller kontroll på min röst, men ju mer jag plockade upp kursen så började pusselbitarna falla på plats. Jag har en bra bit att gå men känner redan nu stor skillnad mot hur det var innan jag påbörjade kursen.

Det som jag tycker är riktigt bra är dels att innehållet växer och att Malin är väldigt pedagogisk i sitt sätt. Jag kommer att fortsätta fördjupa mig mer och polera mina färdigheter. Rekommenderas starkt.

- MACKRAN JASPER DERIAN

det är dags att bli en

självständig sångare!

Sångteknik är inte one size fits all - utan varje övning måste göras utifrån dina unika förutsättningar. Därför behöver du förstå hur din röst funkar och hur du kan anpassa övningarna efter DIG, så att dom faktiskt ger resultaten du söker efter.

Därför är jag noga med att förklara poängen med varje övning, ge många olika alternativ och visa hur du anpassar övningen efter dig - så att du kan bli självständig och verkligen känna att övningen gör att du kommer framåt.

Vem är jag då?

Jag vet att du har SÅ mycket inom dig som vill ut, och jag finns här för att hjälpa dig släppa fram det 🙌

Jag heter Malin Kay (Karlsson egentligen - men ville ha ett annat företags-/artistnamn) och jag har jobbat med att hjälpa sångare som dig dom senaste 11 åren. Jag brinner för att du ska kunna - OCH VÅGA - uttrycka dig som du vill i din sång, med en röst som håller i längden.

Min drivkraft kommer till stor del ifrån att jag själv känt att min sångröst varit svår att träna upp + att det varit SÅ svårt att få bra hjälp.

Min bakgrund är väldigt sångteknisk då jag i grunden är utbildad lärare i Complete Vocal Technique (CVT/Komplett sångteknik) - vid ett dansk sånginstitut som utbildar sånglärare över hela världen.

Sångteknik är verkligen super - men, jag har märkt att den blir svår att omsätta i praktiken om vi inte tror på oss själva eller är närvarande i våra kroppar.

Därför jag genom åren utvecklat min egen metod, Holistisk sångteknik, så att HELA du är med på tåget och kan utvecklas snabbare.

Jag vet att sången är viktig för dig, och tycker du är värd att veta hur din röst funkar och ha alla verktyg du behöver för att kunna navigera i din röst, lösa dina problem och utvecklas mer än du trodde var möjligt.

Jag tror på din röst ✊

och slipp alla omvägar jag tagit!

"Malin är en awesome coach!"

För mig som musikalartist och sångerska har Sångkartan varit ett jättebra sätt att uppdatera och finputsa min sångteknik. Kursen har fått mig att känna mig väldigt motiverad att utvecklas, vilket har resulterat i att jag har övat mycket mer till vardags.

Jag älskar också att Sångkartan ger konkreta verktyg till HUR man mest effektivt kan utvidga sitt register och att beskrivningarna är så tydliga och precisa.
Jättebra med livesändningarna som ger möjlighet att reda ut eventuella oklarheter - vilken lyx!! Malin är en awesome coach!

- CLAUDIA DOLSØ

Vad är holistisk sångteknik?

Mina kurser baseras på Holistisk sångteknik, min metod som tar med hela dig så att du får snabbare & mer hållbara resultat!

"Min sång har förbättrats dramatiskt"

Malin är ultrapedagogisk! Otroligt bra på att sätta ord på det jag försökt uttrycka och på så sätt har hon hjälpt mig reda ut flera av mina problem. Hon är så generös med sin kunskap och det märks att hon vill att var och en ska få ut något av kursen.

Jag har en del mentala spärrar att komma över, som att ”jag sjunger falskt” och ”jag sjunger nasalt” mm. Malin hjälper mig mycket med att öva på att släppa de bilder jag skapat genom åren över min sång och mig själv.

För mig passar det digitala kursformatet utmärkt! Dels för att jag kan ta mig igenom kursen när jag vill och har tid och gå tillbaks om och om igen. Men också för att jag har SHR, sensorisk hyperaktivitet vilket gör att jag inte tål dofter, utan tappar rösten om jag blir utsatt. De digitala träffarna gör att jag ”möter” Malin och andra kursdeltagare utan att behöver tappa rösten.

Jag gillar metodiken bakom CVT men Malin har bakat in den i så mycket mer så en får en helhet och ett sammanhang.

- MARIA RYDQVIST

Kom och var med!

vad du får:

5 moduler med tydliga videolektioner i holistisk sångteknik
konkreta övningsscheman
nedladdningsbara guider, kursloggbok mm
Bonus 1: Medlemskap i hell yes-klubben
bonus 2: älska höga toner (värde 390:-)
Obegränsad tillgång (så länge kursen finns kvar i mitt utbud)
kommande uppdateringar av kursen
passar alla nivåer från 18 år

Pris: 2 890:-
eller delbetala från 499:-/månaden

frågor & svar

För vem?

Vem passar kursen för?

Kursen passar för dig som:

- Gått
Sångsprinten, eller känner att du har koll på andning och stöd sen tidigare, alternativt är mest peppad att börja med Sångkartan. För maximala resultat rekommenderar jag att du kombinerar övningarna i Sångkartan med övningarna från Sångsprinten, oavsett tidigare kunskap. En sammanfattning av dom viktigaste övningarna från Sångsprinten finns med i Sångkartan. I kassan får du ett erbjudande på Sångsprinten som du med fördel kan lägga till i ditt köp.

- Är redo att öva för att få resultaten du längtar efter. Kursen ger dig verktygen.

- Har någon typ av sångvana. Du har sjungit hemma, i kör eller i andra sammanhang. Om du är total nybörjare kan informationen i kursen kännas överväldigande. Om du är pepp att lära dig sångtekniken direkt så kan den här kursen passa dig ändå. Jag rekommenderar dock att du kombinerar den med Sångsprinten.

- Är över 18 år. Är du förälder och vill köpa till ditt barn/ungdom? Läs längre ner under frågor och svar.

Jag kanske är ett hopplöst fall, är det någon idé för mig att gå kursen?

Det är du inte! Idén om hopplösa fall bygger på myter och okunskap om rösten. Om du tidigare försökt men inte blivit bättre så har teknikerna och/eller ditt tillvägagångssätt varit fel - det är inte dig det är fel på. Om du kan prata så kan du utvecklas som sångare - det är samma stämband som skapar ljuden som kommer ur din mun. Det du behöver hjälp med är din teknik, så att stämbanden kan göra dom ljud du önskar.

Om du läser det här så är det för att du bär på en dröm om att sjunga mer och sjunga bättre, och jag ser hur många väntar länge med att lyssna på den rösten. Men jag har också sett hur den rösten bara blir starkare och starkare med tiden. Så varför inte börja nu?

kommer den här kursen lära mig sjunga som total nybörjare?

Om du är total nybörjare rekommenderar jag att du börjar med Sångsprinten och går Sångkartan sen. I kassan kommer det upp ett erbjudande att lägga till Sångsprinten till rabatterat pris så att du kan köpa båda kurserna samtidigt om du vill.

Båda kurserna passar dig om du vill ha med dig sångtekniken från början. Ingen av mina kurser lär i dagsläget ut hur du håller takten, övar upp ditt gehör med mera, vilket också är pusselbitar du kommer behöva för att lära dig sjunga.

Passar kursen för mig som har skadat rösten/har problem med hesHet?

Ja, men jag föreslår att du börjar med Sångsprinten istället. Alla övningar i den kursen lämpar sig för röstproblem och jag tycker det är bättre att du börjar med att adressera dom. Dessutom ingår en 90 min workshop, En hållbar röst, där du får lära dig allt du behöver veta om rösthälsa och röstproblem - så att du kan få en röst som mår bättre.

Sångkartan är väldigt bra att fortsätta med efteråt.

Är jag för gammal?

Blir man någonsin för gammal för att ägna sig åt det man älskar? Det tror inte jag. Precis som att du kan träna upp konditionen på äldre dagar så kan du träna upp din sångteknik. Det är aldrig försent att börja och du är välkommen oavsett ålder.

Din dröm om att bli en bättre sångare kommer inte försvinna med tiden, utan snarare växa sig större och större medan du önskar att du börjat tidigare. Ditt framtida jag kommer att tacka dig om du börjar nu!

Passar kursen för barn och ungdomar?

Mina kurser riktar sig mot personer över 18 år och är inte anpassade för barn och ungdomar. För barn kan det viktigaste ibland vara att fokusera på att våga och ha kul, men det är väldigt individuellt vad man behöver och vissa är helt klart mer mottagliga för teknik - framförallt ungdomar. Du som förälder är välkommen att köpa kursen till ditt barn om du tycker det verkar lämpligt och förstår premisserna. Jag släpper inte in barn i mina Facebook-grupper. Kontakta mig via formuläret nedan om du har fler frågor.

Innehållet

Är det här en cvt-kurs?

Jag är utbildad CVT-lärare i grunden, men genom åren har dock vissa delar av CVT fallit bort till förmån för mer effektiva metoder eftersom jag alltid förfinar och utvecklar hur jag jobbar. Idag jobbar jag med CVT framförallt när det gäller röstens sound, som klangtyper (Neutral, Curbing, Overdrive & Edge), klangfärg och effekter, vilket är dom områden som Sångkartan innehåller.

De delar av mitt arbete där jag bytt ut CVT mest är kring andning och stöd. Det är svårt att dra några exakta gränser för vad som är CVT och inte, särskilt eftersom även CVT baseras på andra tekniker och allmän kunskap.

Vad är cvt?

CVT står för Complete Vocal Technique och är en dansk sångteknik jag är utbildad lärare inom. Den kallas även för Komplett Sångteknik på svenska.

Onlineformatet

Vad innebär det att kursen är online?

Att kursen är online innebär att du kan göra kursen på dina villkor, när och var det passar dig från din dator, telefon eller surfplatta. Det enda du behöver är en internetuppkoppling! Videolektionerna och allt kursmaterial ligger i min kursplattform.

Går det att lära sig online?

Ja! Att utvecklas som sångare handlar till stor del om att lära sig känna hur sången känns i kroppen och höra hur du själv låter, så att du kan navigera utifrån dina egna signaler - och inte behöver en sångcoach som står vid sidan av och säger vad som är rätt och fel hela tiden.

Det finns många fördelar med att utforska den processen hemma i en avslappnad miljö med en onlinekurs som har ett pedagogiskt (och roligt) material som är utformat för att du ska lära dig kunskaperna från grunden.

Tider & tillgång

hur länge har jag tillgång till kursen?

Du har obegränsad tillgång till kursen så länge den finns kvar i mitt utbud. Dvs så länge mitt företag finns kvar, har samma inriktning och liknande kursutbud så har du tillgång till kursen. Om kursutbudet förändras och uppdateras med en liknande kurs, så får du tillgång till den kursen. Jag skulle alltså kunna skriva "för alltid" eftersom jag inte har några planer på att varken sluta vara företagare eller ta bort Sångkartan - men det här är mitt sätt att gardera mig för förändringar som kan komma och inte lova mer än jag kan hålla.

Hur mycket tid tar kursen?

Räkna ungefär 1-1,5 timme per modul för att se videolektionerna och testa teknikerna jag visar. Varje video är ca 5-15 minuter lång. Utöver det tillkommer den tid du vill lägga på interaktion i Facebook-gruppen och egen övning.

Betalning

Vad händer efter jag betalat?

När du betalat skickas ett välkomstmejl med information från mig, ett kvitto samt inloggning till kursportalen. Inne i kursportalen hittar du allt du behöver för att komma igång.

kan jag betala via faktura?

Det går bra. Klicka på köp-knappen och välj Klarna som betalningsmetod, och sedan faktura. Om du har problem med det och behöver att vi skickar en manuell faktura till dig, fyll i formuläret nedan och ange dina faktureringsuppgifter inkl postadress, så skickas en faktura till din mejl inom kort på hela beloppet. När fakturan betalats får du tillgång till kursen.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag till den här kursen?

Det är din arbetsgivare som avgör vad friskvårdsbidraget får användas till, utifrån den praxis och lagstiftning som finns. Min bedömning är att Sångskartan ligger i gråzonen - så det är bäst att fråga.

Min åsikt är att Sångsprinten borde godkännas då både yoga, körsång och hälsoappar godkänns. Dessutom är det är vetenskapligt belagt att sång är bra för hälsan.

Finns det någon ångerrätt?

Nej. Jag känner mig 100% trygg med att du kommer få resultat om du tar dig tiden och gör övningarna. Eftersom du får tillgång direkt så gäller inte distansköpslagen.

Fråga eller fundering?

Obs! Läs frågor och svar här ovanför innan du skickar in din fråga, dom flesta svaren finns där.

Välj ärende:

Har du frågor om sånglektioner? Klicka här istället.

Tack för ditt meddelande!

Vi återkommer till dig så fort som möjligt, oftast inom 48h.

Å nej, något gick fel! Prova igen.

FLER RECENISIONER

Recensioner från andra kurser och lektioner hos mig.

"Ingen har förklarat stödet så bra som Malin"

Tack vare Malin har jag fått en bättre förståelse för sångteknik och hur jag ser på min egen röst. Jag har inte träffat någon som förklarar vad stödet är så bra som Malin gör. Hon är pedagogisk och engagerad och det är riktigt roligt att jobba med henne!

Sångstegen [fd onlinekurs] har varit en givande onlinekurs för mig där jag har fått en större inblick i hur rösten faktiskt fungerar. Kursen har hjälpt mig att förstå varför det har varit svårt att nå höga toner och hur jag ska göra för att nå dem lättare. Verkligen en AHA-upplevelse!

- MARINA LUNDSTEN

"Rösten håller äntligen igen"

Jag har, mer eller mindre, haft röstproblem under flera år.. blivit hes lätt och ofta har det känts ansträngande att prata (rösttrötthet). Har gått hos ett par logopeder utan att det har hjälpt mig så då tänkte jag testa något helt annat – sånglektioner! Köpte ett paket om 6 lektioner och det är det bästa jag har gjort.

Rösten håller äntligen i vardagen igen och dessutom har jag insett att det faktiskt är jäkligt kul att sjunga. Malin är lyhörd, engagerad  och väldigt pedagogisk. Komplett sångteknik visade sig passa perfekt för att få bukt på mina röstproblem, jag rekommenderar henne varmt!!

- VICTORIA LINDQVIST

"Nådde plötsligt 4 toner högre"

Efter EN lektion med Malin säger min fru: "Herregud vilken skillnad! Vad har hänt?!". Jag märkte samma kväll att jag plötsligt nådde 4 toner högre. Malin är riktigt kompetent och hör direkt vad man behöver jobba med. It's all about the little things. Nu har jag varit på tre lektioner och känner att jag har utvecklats enormt, samt att jag har väldigt bra tips på övningar som kommer förenkla och förbättra min sång i resten av mitt liv. Ett stort tack till dig, Malin! Fortsätt öppna människors ögon för den underbara sångvärlden.

- TORKEL BYLUND

"Språngbrädan för att ta mig själv & sången på allvar"

Kursen har gett mig en helt annan relation till min sång och även till mig själv. Jag känner att jag vågar mer, är mer nyfiken och accepterande nu, istället för dömande och begränsande. Det känns så värdefullt att ha gått den här kursen och att ha fått utvecklas individuellt, men i masterclass där vi som grupp verkligen kunnat stötta och följa varandra.

Malin, du har en positiv, tillåtande attityd. Du lyssnar, är uppmärksam och vet när du behöver puffa på olika sätt. Det är imponerande hur väl du är medveten om allas olikheter och du är bra på att anpassa dig efter vem du coachar och att ändra om något inte funkar.

För mig personligen har den här kursen varit språngbrädan jag behövde för att våga ta mig själv, sången och vad jag vill med den på allvar. Jag är så himla nöjd och kan varmt rekommenderar kursen till andra!

- JULIA GRUNDSTRÖM

"Utanför boxen"

Jag är så glad att jag hittade till dig Malin för att du gett mig mycket i sånglärandet som jag saknat hos andra sångpedagoger. Du är tydlig och konkret i faktan och beskriver väldigt bra om anatomin och den praktiska biten i sången, och har sån förståelse för hur olika alla fungerar.

Samtidigt är du inte rädd att ifrågasätta metoder och även ta in andra aspekter in i sångvärlden. Sångpsykologin [idag: mindset] har ju varit helt revolutionerande i mitt liv och det har öppnat så många känslomässiga dörrar för mig som gjort att jag utvecklats väldigt mycket som sångare och person.

Du tänker utanför boxen, och du hjälper så många att öppna deras boxar!

Du har gjort en sån enorm skillnad i min vardag, tankesätt och sång, och jag är så otroligt tacksam för det. Du som pedagog och medmänniska har varit helt fantastisk. Tack Malin!

- SARA SAMUELSSON

"Rösten höll hela veckan"

Jag hoppade på Vocal Bootcamp efter att ha blivit helt golvad av Malins energi, entusiasm, glädje och inspiration på ett webinar om andning. Det hon lärde ut var så enkelt, och helt mot det jag tidigare lärt mig. Jag har länge velat bli en bättre sångare, men inte tagit mig tid för det tidigare. Men nu valde jag att hoppa på eftersom kursen hade ett upplägg som passar mig, att göra det i min takt.

När jag sen var iväg på ett gospelläger under en vecka märkte jag den stora skillnaden. Tidigare år blev rösten trött, sliten och hes efter bara några dagar. Den här gången höll rösten hela veckan! Det kändes enklare att sjunga och jag hade mer stabilitet i rösten. Det kändes så bra, och då hade jag inte ens kommit så långt i kursen.

Malin är fantastisk på att lära ut, förklarar så enkelt och finns alltid till hands för att svara på frågor och funderingar. Jag är så tacksam för Vocal Bootcamp, och att jag bestämde mig. Om du funderar på kursen, anmäl dig nu! Du kommer inte ångra dig och din röst (och kropp) kommer att tacka dig.

- LINDA HEIJEL

"Hittade tillbaka till mina ljusa toner"

Sångstegen [onlinekurs] blev min räddning! Jag har sjungit hela mitt liv men jag hade känt sista tiden att jag tappat bort flera ”delar” av min röst. Efter det första steget av Sångstegen hittade jag tillbaka till mina ljusa toner och efter några steg till upptäckte jag att min röst låter säkrare och har fått mer omfång, och då är jag inte ens färdig med kursen! Min röstutveckling via Sångstegen har förvånat inte bara mig själv utan även min familj. Jag rekommendera alla som älskar att sjunga att gå Sångstegen! Tydligt, pedagogisk, personligt och utvecklande! Tack Malin!

- ANGELINN KÄRKKÄINEN

"Över alla förväntningar"

Den 1-åriga kursen har varit underbart rolig och spännande - över alla förväntningar! Jag har fått ett hälsosamt förhållande till min sångröst, och kunskapen/verktygen att ta mig an nya utmaningar som tidigare inte varit möjliga.

På det hela taget bland det roligaste jag gjort. Den har tillfört mitt liv så otroligt mycket, och även utanför musikens värld.

- CHRISTIAN SÖDERSTRÖM HAHLIN

"Har fått ett nytt perspektiv på sång"

Jag har, under Malins ledning, gått från att vara badrumssångerska till att inse att jag har en röst och att jag kan utveckla mitt instrument. Malin har fått mig att våga lita på att rösten bär, att våga ta ut svängarna och att inte vara rädd för att sjunga falskt, att andas på rätt sätt och mycket mer. Allt detta gör hon med ödmjukhet, glädje, engagemang, pedagogisk förmåga och en fullständig tilltro på att det går att utveckla allas, inklusive min, röst. Jag har fått ett helt nytt perspektiv på vad sång är och kan vara. Tack Malin!

- EVA J LÖNN