1-åriga sångkursen är tillbaka i uppdaterat format!
👉 Läs mer om Flow »

Så kul att du

hittat hit!

Du kommer älska att jobba med mig om du har sången som ditt kreativa uttryck och längtar efter att känna friheten, kraften & modet att kunna sjunga precis som du vill.


På den här sidan kan du läsa mer om mig och min metod Holistisk sångteknik.

Vem är jag?

Om mig i punktform:
🦚 Holistisk sångcoach & coach för kreativa själar
🌱 Grundare av Holistisk sångteknik
🐅 Sångare & kreativ varelse
📍 Jobbar i Umeå & online

Jag heter Malin Kay (Karlsson egentligen - men ville ha ett annat företags-/artistnamn)  och jag har jobbat med att hjälpa sångare som dig dom senaste 8 åren. Jag brinner för att du ska kunna - OCH VÅGA - uttrycka dig som du vill i din sång, på ett behagligt och hälsosamt sätt!

Min drivkraft kommer till stor del ifrån att jag själv känt att min sångröst varit svår att träna upp + att det varit SÅ svårt att få bra hjälp.

Min bakgrund är väldigt sångteknisk då jag i grunden är utbildad lärare i Complete Vocal Technique (CVT/Komplett sångteknik) - vid ett dansk sånginstitut som utbildar sånglärare över hela världen (mer info nedan).

Sångteknik är verkligen super - men, jag har märkt att den blir svår att omsätta i praktiken om vi inte tror på oss själva eller är närvarande i våra kroppar.

Därför jag genom åren utvecklat min egen metod, Holistisk sångteknik, där linjering och mindset finns med som lika viktiga komponenter - så att HELA du är med på tåget!

Jag utvecklar och uppdaterar mig ständigt, och är alltid nyfiken på vad som kommer hjälpa dig på bästa sätt!

min bakgrund

Jag har under hela mitt liv hållit på med musik på olika sätt. När jag var liten skrev jag låtar till mina gosedjur, sedan har det fortsatt med körer, band och andra musikprojekt. Efter gymnasiet gick jag folkhögskola med Pop- & rockinriktning och har sedan dess gått två olika utbildningar vid Complete Vocal Institute samt läst flertalet universitetskurser inom musik.

Uppgiven & frustrerad

Under en perioden på folkhögskola kände jag mig uppgiven över min egen sångröst och var mycket frustrerad över att inte få hjälp att komma vidare. Jag kände mig totalt misslyckad och undrade om det verkligen inte fanns något konkret sätt att utvecklas. Det var den frustrationen som till sist fick mig att flytta till Danmark och utbilda mig inom Complete Vocal Technique (CVT, eller Komplett sångteknik på Svenska - läs mer nedan)

En värld där allt är möjligt

Det kändes som att jag hittat in i en hemlig värld där allt var möjligt! Plötsligt var sång något som gick att förstå och öva på ett konkret sätt. Det var så skönt att kunna sätta ord på vad jag gjorde fel och veta precis hur jag skulle öva för att lösa problemen. Den nya kunskapen gav mer bränsle till min passion, och sedan dess har mitt intresse för sång bara blivit större och även spridit sig till rösten som helhet. Nu vill jag bjuda in dig till min värld där allt är möjligt! Det var den känslan som fick mig att vidareutbilda mig till auktoriserad CVT-lärare, och den känslan som driver mig i mitt arbete.

Random fakta om mig:
- Har bott i Kanada, Danmark och Norge.
- Sover med öppna ögon, ja det är sant och inte helt bekvämt.
- Tycker banan är en onödig och illaluktande frukt
- Uppträdde på alla skolavslutningar, öppet hus and you name it under hela min uppväxt
- Spelade keyboard i mitt första band, men fick bli sångare när hon som sjöng hoppade av

Min musik

Här kan du höra en låt jag själv skrivit, producerat och mixat. Jag sjunger och alla instrument spelas/är programmerade av mig.

Utbildningar

Complete Vocal Institute
3-year Singer / Singing Teacher Diploma Course
Complete Vocal Academy

Universitetskurser
Musikjuridik i ett branschperspektiv
Låtinspelning med digitala verktyg
Ljudteknik 1
Allmän musiklära
Musikteori 1

Folkhögskola
Rock- och poplinje inriktning sång

Hur jag hjälper dig

Mina lektioner och kurser baseras på Holistisk sångteknik,
min metod som tar med hela dig så att du får snabbare & mer hållbara resultat!

SÅNGTEKNIK

Hjälper dig att hitta, justera och öva in sound + få stabilitet. Ger valmöjlighet!

linjering

Hjälper dig att skapa optimala fysiska förutsättningar för sång genom kroppsnärvaro. Gör sången enklare & behagligare.

mindset

Hjälper dig skapa optimala mentala förutsättningar för sångövning & dina sångprojekt. Ger motivation.

Jag jobbar även med:

PERSONLIGT UTTRYCK

Personligt uttryck handlar om att kunna uttrycka sig fritt i sången på ett autentiskt sätt som känns helt rätt inombords för dig. Det är ditt unika uttryck, och det är det som allt annat inom Holistisk sångteknik syftar till att lyfta!

Om CVT

Jag är i grunden utbildad till lärare inom CVT, Complete Vocal Technique, vid Complete Vocal Institute i Köpenhamn. Tekniken kallas även för Komplett sångteknik på svenska.

Inom CVT separeras röstens beståndsdelar. Det gör det möjligt att kommunicera kring rösten på detaljnivå, och att enklare ringa in och lösa problem. Jag brukar jämföra CVT med grammatik. Om du vill lära dig spanska och åker till Spanien så kan du absolut plocka upp en hel del. Men om du direkt får veta att alla verb som beskriver något du själv gör slutar på -o, så kan du snabbare lära dig språket. På samma sätt kan du med hjälp av CVT förstå hur din röst är uppbyggd och enklare navigera i den.