11-20 januari

Sångsprinten

En 10 dagars intensivkurs online i andning & stöd för sångare som vill rivstarta sitt 2021

Anmälan är tyvärr stängd!

Men! Sångsprinten har blivit succé och kommer definitivt hållas igen 🎉
Anmäl dig via formuläret nedan för att hålla dig uppdaterad.

Välkommen till den

Välkommen
till den

perfekta starten på 2021!

Det här är för dig som längtar efter att känna dig säkrare & stabilare i din röst

Det här är för dig som så gärna vill bli en bättre sångare, men inte vet hur du ska öva - eller vill prova nåt nytt för att få nya resultat

Det här är för dig som vill lyckas ta dom där tonerna varje gång, och inte vill vara beroende av dagsformen eller "tur" - utan ha en stabil grund att falla tillbaka på

Börja 2021 med att satsa på din sång!

Om vi inte redan känner varandra: Hej, och wow vad kul att du hittat mig! Det är jag som är Malin Kay och jag är så otroligt taggad på det här helt nya kursformatet jag hittat på för att du ska få bästa möjliga start med din sång 2021.

Mitt i restriktioner och skit, som gör att vi inte kan sjunga på samma sätt som förut (och umgås som vanligt osv), så kan vi inget annat göra än att försöka göra det bästa av situationen.

Jag kom på att det vore en fenomenal idé att börja året med att fokusera på det som är grunden till all sångteknik: nämligen andning & stöd.

Därför har jag skapat Sångsprinten, en 10 dagars intensivkurs där jag tar dig i handen och lär dig ALLT det viktigaste inom andning & stöd - så att du kan ta nästa steg i din sång och få hjälp att bygga upp en övningsrutin för framtiden. (Andning & stöd hjälper för typ allt, men se mer om vilka resultat du kan förvänta dig längre ner.)

Samtidigt som vi gör allt det här så ska vi självklart ha väldigt roligt, så att du får fylla på med massor av pepp & energi 🥳

Hur funkar sångsprinten då?

Sångsprinten är en 10 dagars ”sprint” där du guidas genom en process för att lära dig ALLT det viktigaste om andning & stöd för att få mer frihet och hållbarhet i din röst.

Varje morgon släpps dagens lektion + övningsschema, som totalt tar ca 30 minuter att genomföra (vissa dagar har bara övningar). Du vet alltså hela tiden precis vad du ska göra, och jag hjälper dig med alla frågetecken i vår privata Facebook-grupp och på livesändningarna.

När kursen är slut kommer du ha en riktigt stabil grund i din sångteknik att falla tillbaka på om och om igen!

7 tydliga videolektioner
om andning & stöd med praktiska övningar
10 dagars detaljerat övningsschema
+ kursloggbok
Tillgång till privat Facebookgrupp
för hjälp & pepp
Livesänd kick-off, avslutning och Q&A (går att se i efterhand)

Vad kan du förvänta dig?

Andning & stöd är den magiska nyckeln till att kunna sjunga med:

Styrka & power

Stabilitet & flexibilitet

Uthållighet & hållbarhet

Ett bredare register

Mer lätthet & mindre frustration

Eftersom Sångsprinten är en intensivkurs i just andning & stöd så kan du alltså förvänta dig guld och gröna skogar - på ett ungefär 😉

Skämt och sido så är ju kursen 10 dagar och jag kan såklart inte garantera att du kommer uppleva dramatisk skillnad inom alla dessa områden på den tiden. Det är dock mycket sannolikt att du upplever stor skillnad inom några områden, eller viss skillnad inom alla områden - direkt, eller över tid.

Allt beror på din unika situation: var du är i din process, hur noga du följer instruktionerna & övningsschemat och om du gör något större fel vad gäller andning & stöd just nu (=mer dramatiska resultat när du väl gör rätt). Ibland klickar det snabbt, och ibland behöver man mer tid - och båda är helt okej. Dom som jobbat med mig tidigare är väldigt nöjda och du kan läsa flertalet recensioner längst ner på sidan.

Om du ser på alla lektioner och gör alla övningar så är något typ av resultat från listan ovan oundvikligt! Du kommer bli förvånad över hur så små justeringar kan skapa så stora skillnader i din sång.

När andning & stöd funkar bra och gör sången enklare, så får du DESSUTOM kapacitet över att fokusera på melodin, uttryck, rytmik, timing och allt det där andra vi också vill hålla koll på som sångare.

Jo, Sångsprinten

passar också dig som:

Har lite tid

Jag tror nog du kan hitta 30 minuter per dag i 10 dagar för att lära dig något som är viktigt för dig. Det finns även ganska mycket flexibilitet i hur du lägger upp kursen. Du kan t ex se dagens lektion vid ett tillfälle under dagen och öva vid ett annat. Missar du en dag så kan du ta igen det dagen efter, eller under någon av de 4 extra dagarna i slutet av kursen.

Det kan såklart finnas situationer där kursen inte passar, men fråga dig om det verkligen stämmer att du inte har tid, eller om det handlar om att du måste prioritera dig & din sång före andra saker. Ju mer tid du lägger desto mer resultat, såklart! Men med det sagt, så kommer du ändå få mer resultat att göra den här kursen mindre ambitiöst än du skulle vilja - än att inte göra den alls! Så fastna inte i allt eller inget tänket, ett träsk där du skjuter resultaten framför dig i onödan.


Redan försökt lära dig om stöd, men inte fattar

Stöd och andning kan vara svårt att förstå, och om jag ska vara ärlig så är jag inte superimponerad av vad som lärs ut inom dessa områden. Tyvärr stjälper en del saker mer än det hjälper, och många sångare är väldigt förvirrade över vad dom egentligen ska göra med stödet. Min approach är väldigt annorlunda, och många av de som jobbar med mig säger att ingen förklarat stödet så bra som mig (se recensioner längst ner på sidan). Du kommer äntligen fatta vad du egentligen ska göra!


Inte har några förkunskaper om sångteknik

Du behöver inte kunna något om sångteknik sedan tidigare. En fördel för att kunna ta till sig kursens innehåll är dock att du har erfarenhet av att faktiskt sjunga, men hur mycket teori du kan spelar ingen roll. Om du är nybörjare passar Sångsprinten om du är ute efter att lära dig som sångteknik. Du får ingen hjälp att hitta låtar som passar dig osv, utan du förväntas själv kunna hitta låtar och fraser till din övning.


Har gått många sångkurser tidigare

Många som går mina kurser har mycket erfarenhet och utbildningar bakom sig, eller är själva sångpedagoger. Vanlig feedback jag får är att de får helt nya verktyg för att utvecklas än vad de haft tidigare, en ny förståelse för sin röst och en bättre relation till den och sig själva som sångare. Det behöver inte betyda att allt är 100% nytt (även om mycket brukar vara det), eftersom det viktiga ligger i att få till detaljerna. Ibland kan en ny förklaring eller övning vara det som gör att "polletten trillar ner". För att komma till nästa nivå finns alltid något att upptäcka & utveckla inom andning och stöd!

Starta 2021 med mig!

8 års erfarenhet som sångcoach
Hundratals coachade sångare

Lite mer om mig: Jag är sångcoach, coach för kreativa själar, sångare och kreativ varelse. Jag har 8 års erfarenhet av sångcoachning och är utbildad lärare i Complete Vocal Technique* i grunden. Idag jobbar jag utifrån min egen metod Holistisk sångteknik, där CVT fortfarande finns med på ett hörn. Det är inget jag planerat, utan något som blivit av sig självt eftersom jag ständigt försöker hitta bättre vägar att hjälpa dig som sångare.

En av anledningarna till att jag fortsatt att söka efter svar beror på att jag inte fötts med en sångröst som varit lätt att träna upp, utan stött på många problem på vägen som jag verkligen velat lösa. Dessa erfarenheter har bidragit till min drivkraft att hjälpa andra sångare som känner att dom kört fast på ett eller annat vis.


Min bakgrund är väldigt sångteknisk, och sångteknik är super! Men jag har märkt att den blir svår att omsätta i praktiken om vi inte tror på oss själva eller är närvarande i våra kroppar. I Holistisk sångteknik ingår som namnet antyder sångteknik som en viktig del, men som kombineras med två minst lika viktiga delar: mindset (motivation, självkänsla mm) & linjering (fancy ord för kroppskännedom, närvaro mm). Se mer info om Holistisk sångteknik nedan.

Min drivkraft är att du ska kunna & våga uttrycka dig precis som du vill i din sång, på ett behagligt & hälsosamt sätt. Jag längtar efter att jobba med dig och höra om dina framsteg - jag tror på din röst!

*CVT är en dansk sångteknik och kallas även för Komplett Sångteknik på svenska.

och slipp alla omvägar jag tagit!

Vad är holistisk sångteknik?

I Sångsprinten utgår vi från Holistisk sångteknik,
min metod som tar med hela dig så att du får snabbare & mer hållbara resultat!

SÅNGTEKNIK

Hjälper dig att hitta, justera och öva in sound.

linjering

Hjälper dig att skapa optimala fysiska förutsättningar för sång.

mindset

Hjälper dig att hitta och upprätthålla motivation för övning och projekt.

Sångsprinten fokuserar framförallt på sångteknik & linjering som är de områden där andning & stöd ingår.

Du borde vara med!

Sångsprinten är utöver alla lovord som står längre upp på sidan dessutom prisvärd.
(Jag borde nog ha tagit ett högre pris - men det gjorde jag inte, och det är ju bra för dig!)

Det här kommer bli som inget jag gjort förr, och jag tror verkligen på det här formatet eftersom många tycker att det svåra är att få övningen att bli av kontinuerligt - och att veta hur man ens ska öva. Här hjälper jag dig med båda 👌

Anmälan är tyvärr stängd!

Men! Sångsprinten har blivit succé och kommer definitivt hållas igen 🎉
Anmäl dig via formuläret nedan för att hålla dig uppdaterad.

frågor & svar

Vad innebär det att kursen är online?

Går det att lära sig online?

Vad händer om jag inte följer schemat?

Passar kursen för mig?

Vad händer efter jag betalat?

Finns det någon ångerrätt?

RECenSIONER

Här kan du läsa recensioner från tidigare kunder. Bra att veta är att videolektionerna om stöd & andning i Sångsprinten är samma som de i min onlinekurs Vocal Bootcamp, som flera av de första recensionerna gäller.

"Min sång har förbättrats dramatiskt"

Det jag främst lärt mig hittills i Vocal Bootcamp är att använda musklerna rätt. Genom att greppa HUR jag ska spänna för att aktivera stödet så har min sång förbättrats dramatiskt. Helt magiskt! Jag gör fortfarande fel ibland, men nu märker jag i alla fall när det händer.

Malin är ultrapedagogisk! Otroligt bra på att sätta ord på det jag försökt uttrycka och på så sätt har hon hjälpt mig reda ut flera av mina problem. Hon är så generös med sin kunskap och det märks att hon vill att var och en ska få ut något av kursen.

Jag har en del mentala spärrar att komma över, som att ”jag sjunger falskt” och ”jag sjunger nasalt” mm. Malin hjälper mig mycket med att öva på att släppa de bilder jag skapat genom åren över min sång och mig själv.

För mig passar det digitala kursformatet utmärkt! Dels för att jag kan ta mig igenom kursen när jag vill och har tid och gå tillbaks om och om igen. Men också för att jag har SHR, sensorisk hyperaktivitet vilket gör att jag inte tål dofter, utan tappar rösten om jag blir utsatt. De digitala träffarna gör att jag ”möter” Malin och andra kursdeltagare utan att behöver tappa rösten.

Jag gillar metodiken bakom CVT men Malin har bakat in den i så mycket mer så en får en helhet och ett sammanhang. Vocal Bootcamp är mer än CVT och den holistiska approachen är den största vinsten helt klart!

- MARIA RYDQVIST

"Rösten höll hela veckan"

Jag hoppade på Vocal Bootcamp efter att ha blivit helt golvad av Malins energi, entusiasm, glädje och inspiration på ett webinar om andning. Det hon lärde ut var så enkelt, och helt mot det jag tidigare lärt mig. Jag har länge velat bli en bättre sångare, men inte tagit mig tid för det tidigare. Men nu valde jag att hoppa på eftersom kursen hade ett upplägg som passar mig, att göra det i min takt.

När jag sen var iväg på ett gospelläger under en vecka märkte jag den stora skillnaden. Tidigare år blev rösten trött, sliten och hes efter bara några dagar. Den här gången höll rösten hela veckan! Det kändes enklare att sjunga och jag hade mer stabilitet i rösten. Det kändes så bra, och då hade jag inte ens kommit så långt i kursen.

Malin är fantastisk på att lära ut, förklarar så enkelt och finns alltid till hands för att svara på frågor och funderingar. Jag är så tacksam för Vocal Bootcamp, och att jag bestämde mig. Om du funderar på kursen, anmäl dig nu! Du kommer inte ångra dig och din röst (och kropp) kommer att tacka dig.

- LINDA HEIJEL

"Har lärt mig ta högre toner utan att riva i halsen"

När jag gick med i Vocal Bootcamp så kände jag inledningsvis att jag inte hade större koll eller kontroll på min röst, men ju mer jag plockade upp på kursen så började pusselbitarna falla på plats.

Jag har en bra bit att gå men känner redan nu stor skillnad mot hur det var innan jag påbörjade kursen.

Jag har lärt känna hur min kropp fungerar och blivit mer medveten om andning, avslappning och kroppshållning. Har lärt mig ta högre toner utan att riva halsen.


Det som jag tycker är riktigt bra är dels att innehållet växer och att Malin är väldigt pedagogisk i sitt sätt. Jag kommer att fortsätta fördjupa mig mer och polera mina färdigheter i Vocal Bootcamp. Rekommenderas starkt.

- MACKRAN JASPER DERIAN

"Ingen har förklarat stödet så bra som Malin"

Tack vare Malin har jag fått en bättre förståelse för sångteknik och hur jag ser på min egen röst. Jag har inte träffat någon som förklarar vad stödet är så bra som Malin gör. Hon är pedagogisk och engagerad och det är riktigt roligt att jobba med henne!

Sångstegen [fd onlinekurs] har varit en givande onlinekurs för mig där jag har fått en större inblick i hur rösten faktiskt fungerar. Kursen har hjälpt mig att förstå varför det har varit svårt att nå höga toner och hur jag ska göra för att nå dem lättare. Verkligen en AHA-upplevelse!

- MARINA LUNDSTEN

"Rösten håller äntligen igen"

Jag har, mer eller mindre, haft röstproblem under flera år.. blivit hes lätt och ofta har det känts ansträngande att prata (rösttrötthet). Har gått hos ett par logopeder utan att det har hjälpt mig så då tänkte jag testa något helt annat – sånglektioner! Köpte ett paket om 6 lektioner och det är det bästa jag har gjort.

Rösten håller äntligen i vardagen igen och dessutom har jag insett att det faktiskt är jäkligt kul att sjunga. Malin är lyhörd, engagerad  och väldigt pedagogisk. Komplett sångteknik visade sig passa perfekt för att få bukt på mina röstproblem, jag rekommenderar henne varmt!!

- VICTORIA LINDQVIST

"Nådde plötsligt 4 toner högre"

Efter EN lektion med Malin säger min fru: "Herregud vilken skillnad! Vad har hänt?!". Jag märkte samma kväll att jag plötsligt nådde 4 toner högre. Malin är riktigt kompetent och hör direkt vad man behöver jobba med. It's all about the little things. Nu har jag varit på tre lektioner och känner att jag har utvecklats enormt, samt att jag har väldigt bra tips på övningar som kommer förenkla och förbättra min sång i resten av mitt liv. Ett stort tack till dig, Malin! Fortsätt öppna människors ögon för den underbara sångvärlden.

- TORKEL BYLUND

"Språngbrädan för att ta mig själv & sången på allvar"

Kursen har gett mig en helt annan relation till min sång och även till mig själv. Jag känner att jag vågar mer, är mer nyfiken och accepterande nu, istället för dömande och begränsande. Det känns så värdefullt att ha gått den här kursen och att ha fått utvecklas individuellt, men i masterclass där vi som grupp verkligen kunnat stötta och följa varandra.

Malin, du har en positiv, tillåtande attityd. Du lyssnar, är uppmärksam och vet när du behöver puffa på olika sätt. Det är imponerande hur väl du är medveten om allas olikheter och du är bra på att anpassa dig efter vem du coachar och att ändra om något inte funkar.

För mig personligen har den här kursen varit språngbrädan jag behövde för att våga ta mig själv, sången och vad jag vill med den på allvar. Jag är så himla nöjd och kan varmt rekommenderar kursen till andra!

- JULIA GRUNDSTRÖM

"Utanför boxen"

Jag är så glad att jag hittade till dig Malin för att du gett mig mycket i sånglärandet som jag saknat hos andra sångpedagoger. Du är tydlig och konkret i faktan och beskriver väldigt bra om anatomin och den praktiska biten i sången, och har sån förståelse för hur olika alla fungerar.

Samtidigt är du inte rädd att ifrågasätta metoder och även ta in andra aspekter in i sångvärlden. Sångpsykologin [idag: mindset] har ju varit helt revolutionerande i mitt liv och det har öppnat så många känslomässiga dörrar för mig som gjort att jag utvecklats väldigt mycket som sångare och person.

Du tänker utanför boxen, och du hjälper så många att öppna deras boxar!

Du har gjort en sån enorm skillnad i min vardag, tankesätt och sång, och jag är så otroligt tacksam för det. Du som pedagog och medmänniska har varit helt fantastisk. Tack Malin!

- SARA SAMUELSSON

"Gett mig aha-upplevelser inom sången som ingen annan gjort"

Malin har gett mej aha-upplevelser inom sången som ingen annan gjort. Med hennes hjälp har jag lärt mig att hushålla med luften så jag kan hålla ihop långa textrader och även att använda stödet på ett sätt så jag får stadigare toner.

Jag har träffat andra sångcoacher och gått andra onlinekurser, men ingen som har givit så mycket som Malin. Jag har varit lite "tröglärd" känns det som. Skillnaden är att Vocal Bootcamp* är så grundlig, riktigt allt från början så man känner sig trygg.

Malin är en engagerad och rolig coach, lätt att tycka om! Dessutom ger hon snabbt respons och svar på frågor, vilket jag varit besviken över i andra kurser. Jag tvekade innan jag vågade prova Vocal Bootcamp, men jag har bara positivt att säga. Jag är supernöjd!

- BEATE FALK

"Hittade tillbaka till mina ljusa toner"

Sångstegen [onlinekurs] blev min räddning! Jag har sjungit hela mitt liv men jag hade känt sista tiden att jag tappat bort flera ”delar” av min röst. Efter det första steget av Sångstegen hittade jag tillbaka till mina ljusa toner och efter några steg till upptäckte jag att min röst låter säkrare och har fått mer omfång, och då är jag inte ens färdig med kursen! Min röstutveckling via Sångstegen har förvånat inte bara mig själv utan även min familj. Jag rekommendera alla som älskar att sjunga att gå Sångstegen! Tydligt, pedagogisk, personligt och utvecklande! Tack Malin!

- ANGELINN KÄRKKÄINEN

"Över alla förväntningar"

Den 1-åriga kursen har varit underbart rolig och spännande - över alla förväntningar! Jag har fått ett hälsosamt förhållande till min sångröst, och kunskapen/verktygen att ta mig an nya utmaningar som tidigare inte varit möjliga.

På det hela taget bland det roligaste jag gjort. Den har tillfört mitt liv så otroligt mycket, och även utanför musikens värld.

- CHRISTIAN SÖDERSTRÖM HAHLIN

"Har fått ett nytt perspektiv på sång"

Jag har, under Malins ledning, gått från att vara badrumssångerska till att inse att jag har en röst och att jag kan utveckla mitt instrument. Malin har fått mig att våga lita på att rösten bär, att våga ta ut svängarna och att inte vara rädd för att sjunga falskt, att andas på rätt sätt och mycket mer.

Allt detta gör hon med ödmjukhet, glädje, engagemang, pedagogisk förmåga och en fullständig tilltro på att det går att utveckla allas, inklusive min, röst. Jag har fått ett helt nytt perspektiv på vad sång är och kan vara. Tack Malin!

- EVA J LÖNN