Resurser för kreativa företagare

Jag får ofta frågor om vilka program och appar jag använder i mitt företag. Därför kommer jag samla en lista med alla resurser här för dig som också är egenföretagare, vill göra en hemsida för dig som artist etc. Listan kommer att fyllas på över tid.

[Detta inlägg innehåller adlinks, vilket betyder att jag får en liten kommission för de försäljningar klicken leder till. Jag rekommenderar bara produkter & tjänster jag själv använder och tycker om!]

Hemsida:

Webflow: Överlägset om du vill kunna göra mycket med din hemsida och själv styra hur den ser ut. Tar lite tid att lära sig, men det finns många bra guider och support. Älskar Webflow! Men obs - om du vill ha något väldigt enkelt, spana på någon annan lösning.

Planering/to-do-list:

ClickUp: WOW! Så himla bra program med mängder av funktioner. Här samlar jag mina to-dos, deltagarlistor till kurser, planerar innehåll, marknadsföringskampanjer mm. Möjligheterna med vad du kan göra i ClickUp är typ obegränsade, så för mig har det varit lite av en utmaning att faktiskt begränsa mig bara till det jag behöver. Game changer om du har många bollar i luften och behöver samla allt på ett och samma ställe.

Grafisk formgivning, bildhantering, bildbank mm:

Canva: Här gör jag verkligen ALL grafisk formgivning: inlägg till sociala medier, omslagsbilder till event, affischer, foton/bilder till hemsidan, video (t ex reels, reklamfilmer mm), powerpoint-presentationer, PDF:er - och jag skulle kunna fortsätta!

Med Pro (betalversionen) på runt 120 dollar (drygt 1000:- beroende på valutakursen) per år får man dessutom tillgång till en extremt stor bank med foton, illustrationer, animeringar, video, ljudklipp etc. I gratisversionen ingår ett mindre utbud. Det finns dessutom mängder med designmallar för precis allt du någonsin skulle vilja designa.

Jag använder Canva dagligen och fullkomligt älskar det! Användarvänligt, billigt och med tusen smarta funktioner. Man kan till och med publicera en enklare hemsida genom Canva, vilket jag nog kommer prova i framtiden då jag förstår det som att det inte kostar något extra om man har pro-versionen.

Fakturering:

Billogram: Ett enkelt och billigt sätt att fakturera och inte har något bokföringsprogram (du vill) fakturera ifrån. Grym kundupplevelse och många bra funktioner.

Bokföring:

Bokio: Bäst i mina ögon! Gör bokföring mycket enklare med sina bokföringsmallar och massa andra smarta funktioner.

Mejlprogram:

ConvertKit - Bästa mejlprogrammet om du vill sälja via mejl, skicka ut automatiska välkomstmejl till t ex kurser mm. Det går att tagga kunder i olika grupper, skapa avancerade automatiseringar och mycket mer. Sägs ha bästa leveransen - dvs hamnar inte lika ofta i skräpposten som andra program. Kostar en del, men jag tycker det är värt det!

Ett billigare alternativ om du precis håller på att komma igång är MailerLite.

Tips för att komma igång med ConvertKit: Beginner's Guide to Convertkit (gratis)

Kundkontakt:

Whatsapp: För att skicka röst- och textmeddelanden med kunder som har Whatsappsupport via mina Mentorskapsprogram. Notera att datorversion finns om du vill använda via datorn.

Webbkamera:

Lumina: The one and only - så jäkla impad, faktiskt bättre bild än vad dom visar på sin hemsida tycker jag. Med hjälp av ett färgkort anpassar kameran ljus och färginställningar utifrån dom aktuella ljusförhållandena, och det går även att göra manuella justeringar om du vill ha mer mindre gul ton t ex. Du kan även sudda bakgrunden på ett proffsigt sätt, använda vidvinkel för att få med en större del av rummet om du behöver - med mera!

Du får 10% rabatt när du beställer en Lumina webbkamera med koden malinkay 🥳

Lär dig om marknadsföring, sälj mm:

Vad skulle jag gjort utan alla onlinekurser som hjälpt mig i mitt företagande?

Elisabeth Goddard har MÄNGDER med kurser och gratis resurser för allt möjligt, framförallt inom marknadsföring.

Leonie Dawson är bara en stjärna och en STOR inspiration för mig! Jag har köpt alla hennes kurser och håller på med dom i skrivande stund. Tips om du vill lära av en kreativ multimiljonär som skojar, svär och känns allmänt mänsklig. Klicka här för mängder av greatisgrejs från henne.

Böcker:

Chill & prosper, Denise Duffield Thomas

Profit First, Mike Michalowicz